Beş qidalanma üsulu ilə qrip infeksiyalarından qorunmanın yolları - FOTO

Beş qidalanma üsulu ilə qrip infeksiyalarından qorunmanın yolları - FOTO


Qrip infeksiyalarından qorunmağın yollarından biri də düzgün qidalanmadır.

Bu barədə qidalanma və pəhriz üzrə türkiyəli mütəxəssis P.Gizem Akgül tövsiyələrini verib.

Diyetoloq bütün yaş qruplarına təsir edən və xüsusilə soyuq havalarda sürətlə yayılaraq epidemiyaya çevrilən mövsümi qripdən qorunmağın yollarından danışıb.

Gizem Akgül bunun üçün beş vacib qidalanma şəklinin əhəmiyyət kəsb etdiyini bildirib.

1. Tərkibində C vitamini olan qidalara yer ayırın. C vitaminindən istifadə infeksiyaların qarşısını alır və müalicə prosesinə dəstək olur. Vacib antioksidantdır və hüceyrələrin zədələnməsinin qarşısını alır. C vitamini əsasən cəfəri, qırmızı bibər, tünd yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər, kələm, brokoli, zoğal, kivi və sitrus meyvələrində mövcuddur. 2. Turpkimilər fəsiləsindən olan tərəvəzlər yeyin. Tərkibindəki fitokimyəvi maddələr antioksidant qabiliyyətini artırmağa kömək edir. Həmçinin C vitamini DNT zədələnməsinin qarşısını almaq üçün əhəmiyyətlidir. Hüceyrələrin quruluşuna müsbət təsir edir və xərçəng, virus və bakteriyalara qarşı qoruyucu təsir göstərir. Xüsusilə qrip infeksiyalarında immuniteti gücləndirmək üçün üzərinə limon sıxaraq və bal ilə şirinlik qataraq turpu müxtəlif üsullarla istifadə etmək
Top