
Beş qidalanma üsulu ilə qrip infeksiyalarından qorunmanın yolları - FOTO
Qrip infeksiyalarından qorunmağın yollarından biri də düzgün qidalanmadır.
Bu barədə qidalanma və pəhriz üzrə türkiyəli mütəxəssis P.Gizem Akgül tövsiyələrini verib.
Diyetoloq bütün yaş qruplarına təsir edən və xüsusilə soyuq havalarda sürətlə yayılaraq epidemiyaya çevrilən mövsümi qripdən qorunmağın yollarından danışıb.
Gizem Akgül bunun üçün beş vacib qidalanma şəklinin əhəmiyyət kəsb etdiyini bildirib.
1. Tərkibində C vitamini olan qidalara yer ayırın. C vitaminindən istifadə infeksiyaların qarşısını alır və müalicə prosesinə dəstək olur. Vacib antioksidantdır və hüceyrələrin zədələnməsinin qarşısını alır. C vitamini əsasən cəfəri, qırmızı bibər, tünd yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər, kələm, brokoli, zoğal, kivi və sitrus meyvələrində mövcuddur.
Bu barədə qidalanma və pəhriz üzrə türkiyəli mütəxəssis P.Gizem Akgül tövsiyələrini verib.
Diyetoloq bütün yaş qruplarına təsir edən və xüsusilə soyuq havalarda sürətlə yayılaraq epidemiyaya çevrilən mövsümi qripdən qorunmağın yollarından danışıb.
Gizem Akgül bunun üçün beş vacib qidalanma şəklinin əhəmiyyət kəsb etdiyini bildirib.
1. Tərkibində C vitamini olan qidalara yer ayırın. C vitaminindən istifadə infeksiyaların qarşısını alır və müalicə prosesinə dəstək olur. Vacib antioksidantdır və hüceyrələrin zədələnməsinin qarşısını alır. C vitamini əsasən cəfəri, qırmızı bibər, tünd yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər, kələm, brokoli, zoğal, kivi və sitrus meyvələrində mövcuddur.
